Janet Balkestein met Di-Rect, die samen met haar het nummer Geef mij je hand hebben gedaan.
Janet Balkestein met Di-Rect, die samen met haar het nummer Geef mij je hand hebben gedaan.

Di-Rect maakt droom zieke vrouw Emmen waar

Algemeen

EMMEN - De band Di-Rect heeft een wens van de ernstig zieke Janet Balkestein uit Emmen doen uitkomen. Ze heeft een progressieve ziekte aan haar autonome zenuwstelsel en weet dat ze daardoor niet heel oud zal worden. 

Di-Rect was vorige week dinsdag in hun achtertuin om haar bucketlist-wens in vervulling te doen  gaan. ,,Ik wilde mijn eigen geschreven nummer Geef mij je hand zingen met de band en voor mijn man om hem te bedanken voor alles. Ik wilde hem laten weten hoeveel ik van hem houd. Ik wil alleen nog maar herinneringen maken, omdat ik snel achteruit ga. Ik wil alleen maar genieten”, legt ze uit.

Fandag

Tijdens een fandag in Den Haag heeft ze Di-Rect haar situatie uitgelegd. Dat ze lijdt aan Sydroom bradbury eggleston (Pure Autonomic Failure) en dat haar bloeddruk altijd laag is (50/30). Het automatische gedeelte van haar zenuwstelsel doet het niet goed meer. ,,Ik stop regelmatig met ademen, mijn organen zullen door deze ziekte het langzaam allemaal opgeven en helaas zal ik hiermee niet heel oud worden.
In Nederland is er helaas nog geen genezing, maar ik heb een crowdfunding opgezet omdat er een therapie is in Australië die mijn leven kan verbeteren of kan genezen. Helaas is er nog een lockdown en ik hoop dat ik dit nog maar redden, helaas dringt de tijd. Maar ik blijf genieten en ik blijf doorzetten.”

Bij de buren

Ze heeft Di-Rect toen gevraagd of ze haar wens in vervulling wilden laten gaan. ,,Ze zeiden meteen’ ja’. Ik dacht dat ze het misschien tijdens een Zoom wilde doen, maar ze kwamen bij mij thuis om het live te doen. Ze hebben eerst geoefend in de huiskamer van de buren omdat het natuurlijk een verrassing was en later in onze achtertuin.”

‘Hart van goud’

Ze kijkt vol dankbaarheid terug op hun optreden. ,,Het was geweldig, wat zijn die mannen geweldig, ze hebben een hart van goud.
Mijn man was erg verrast. Ze hebben nog een toegift gegeven met een paar nummers onder andere Wildhearts.
Ze zijn anderhalf uur hier geweest, we hebben samen gelachen en genoten. Dit was de allereerste keer dat Di-Rect dit gedaan heeft. Wij hebben een onvergetelijke herinneringen gemaakt. Mijn man, kinderen, ouders, familie en vrienden hebben op die manier een mooie herinnering aan mij en aan deze dag.”