Mich Pau ziet hoe Azzeddine Toufiqui in duel is met twee Eindhovenaren (foto Bennie Wolbers).
Mich Pau ziet hoe Azzeddine Toufiqui in duel is met twee Eindhovenaren (foto Bennie Wolbers).

Pijnlijke nederlaag voor FC Emmen

Algemeen

EMMEN - FC Emmen heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag gelegen. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in 0-1. Vorige week werd tegen Telstar gelijkgespeeld, waardoor de competitiestart van de Emmenaren niet is wat verwacht werd.

De 5556 toeschouwers in De Oude Meerdijk zagen hoe FC Emmen eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Eindhoven beschikte echter wel over een sterk keepende Nigel Bertrams. Schoten van Jeredy Hilterman en Lucas Bernadou wist hij prima te verwerken. Een sterke fase vlak voor rust had voor FC Emmen met de dertiende man op de tribunes eindelijk doelpunten moeten opleveren, maar op schoten van Peter van Ooijen en weer Jeredy Hilterman reageerde de Eindhovense doelman prima. Zo stond het bij rust nog steeds 0-0.

FC Emmen begon ongewijzigd aan de tweede helft en bleef pressing uitoefenen op de defensie van de Eindhovenaren, maar ook nu wilde de bal er niet in. Voor FC Emmen-trainer Dick Lukkien reden om een aantal wissels toe te passen, maar ook dat leverde niet echt succes op. Invaller Luciano Carty zorgde nog wel enkele keren voor wat gevaar voor het doel van Nigel Bertrams. Een doelpunt hing in de lucht, maar geheel tegen de verhouding in liep FC Emmen plotseling achter de feiten aan.

In de 79e minuut was er een snelle counter van Eindhoven en Jasper Dahlhaus schoot de bal via het lichaam van Mitch Apau langs Michael Brouwer die op het verkeerde been stond: 0-1. Tot overmaat van ramp moest Jeff Hardeveld even later in de slotfase nog met direct rood van het veld na een overtreding om een doorgebroken speler van Eindhoven het scoren te beletten. Een slotoffensief bracht ook geen succes meer voor de ploeg van Dick Lukkien die nu met slechts één puntje in de onderste regionen van Keuken Kampioen Divisie vertoeft. Komende vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag dat al twee overwinningen op zak heeft.

Een speler van Eindhoven rukt op langs de zijlijn (foto Bennie Wolbers).