Afbeelding

DVC ’59 daalt af naar de 5e klasse

Sport

NIEUWESCHOOT - Het doek is gevallen voor DVC ’59  uit Nieuw-Dordrecht na de 3-2 nederlaag in en tegen Nieuweschoot.

Volgens trainer Dennis Bruns gaf deze wedstrijd een beetje een samenvatting van hoe het afgelopen seizoen is verlopen. ,,Voor rust waren niet goed genoeg en met name te onrustig aan de bal. Waardoor we niet echt een vuist konden maken naar voren. En als dan de tegenstander ook nog in het zadel wordt geholpen via een eigen doelpunt van Dylan Snippe, weet je dat het weer moeilijk gaat worden.”

De 2-0 ontstond een beetje uit een scrimmage. Opvallend was dat beide goals uit standaardsituaties vielen. Na rust wist DVC ‘59 wel meer druk naar voren te geven en werden ook een beetje bovenliggend. De aansluitingstreffer van Roy Sibon gaf dan ook weer hoop: 2-1. Even later werd het echter 3-1. Lars Jacobs deed vervolgens nog wat terug, maar het laatste woord was voor Nieuweschoot (4-2). DVC ‘59 speelt komend seizoen in de vijfde klasse.