Afbeelding

FC Klazienaveen door naar de volgende ronde

DOKKUM – Ondanks alle problemen rondom het ontslag van trainer Marc Hegeman werd er zaterdagmiddag toch gevoetbald door FC Klazienaveen in de nacompetitie.

Michel Kerkdijk, de opvolger van Marc Hegeman, die nu ook nog met Dalen in de nacompetitie van het zondagvoetbal zit, kwam voor de groep te staan op verzoek van de club. De spelers besloten daarom toch in actie te komen tegen Be Quick Dokkum. In Friesland keek Klazienaveen bij rust nog tegen een 2-0 achterstand aan nadat de Klazienaveners weggespeeld. Na rust stond er een Klazienaveen dat er voor ging en via doelpunten van Roan Bruinsma en Jesse Habing uiteindelijk met een 2-2 eindstand nog de verlenging haalden. Ondanks veel kansen over en weer werd er niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Aan het einde van de verlenging werd doelman Justin Verschoor binnen de lijnen gebracht gezien zijn reputatie als strafschopkiller. Goed gedacht want vier strafschoppen van het nu gedegradeerde Be Quick Dokkum vond het doel niet. Yorin Habing en Danie Slip scoorden voor de Drenten wel en daardoor is Klazienaveen na een bijzondere week een ronde verder in de nacompetitie. Daarin speelt Klazienaveen tegen Hoogeveen, dat zaterdagavond op eigen veld met 1-0 van SV Oosterwolde won.