Matthijs Wolterman van Kloosterburen ziet zijn inzet gestuit worden door Kevin Geerts. Foto: Bennie Wolbers.

SVBC wint slijtageslag van Kloosterburen

BARGER-COMPASCUUM - SVBC heeft zich zondag na een zeer moeilijke wedstrijd tegen Kloosterburen pas in de slotfase van de verlenging voor de finale om promotie naar de vierde klasse geplaatst.

De 4-0 winst kwam uiteindelijk terecht bij de beste ploeg van de middag ook al was de uitslag misschien een beetje geflatteerd. SVBC was na het optrekken van imposante oranje rookgordijnen in de eerste helft de betere ploeg. Zeker vijf goede kansen werden helaas niet benut mede doordat Kloosterburen doelman Sander Adema een grote sta-in-de-weg was. Stan Bijl zag een fraaie solo stranden op de doelman en ook schoten van Davey Geerts, Jorn Ahlers en opnieuw Bijl waren een prooi voor Adema. Kloosterburen kreeg ook wel kansjes, maar de bal wilde er mede dankzij goed keeperswerk van de pas 18-jarige Thomas Velema niet in.
SVBC bleef ook na de pauze de bovenliggende partij en was het Davey Geerts die al snel op paal schoot, maar het bleef bij de 0-0 eindstand. In het eerste deel van de verlenging was SVBC ook beter, maar de ploeg scoorde niet, terwijl Kloosterburen ook een goede kans kreeg, maar in een één op één situatie met invaller Matthijs Voos was het doelman Velema die met een prachtige duik een doelpunt voorkwam. In de tweede verlenging was het wel snel raak via Davey Geerts (1-0) en even later tekende Marijn Roufs voor de 2-0 en Davey Geerts zorgde met nog twee treffers voor de 4-0 eindstand. SVBC speelt  zondag op neutraal terrein tegen het Friese Blauwhuis om promotie.