Afbeelding

Geen overwinning voor NWVV en SVBO

Sport

NIEUW-WEERDINGE - Een week geleden liet NWVV vlak voor tijd een zekere 1-0 overwinning op Fit Boys uit handen glippen door nog tegen de 1-1 aan te lopen. Afgelopen zaterdag was RWF, de kampioen van de 4e klasse D uit Frieschepalen, met een 5-0 overwinning volgens trainer Johan Hollen een maatje te groot voor de Nieuw-Weerdingers.

In de 7e minuut scoorde Dan de Boer de 0-1 en zorgde Jacob Veenema vlak voor de thee voor de 0-2 ruststand. Veenema was na een uur spelen opnieuw trefzeker door de 0-3 op het scorebord te laten zetten. Nadat Wouter Donker de 0-4 mocht maken, was het weer Jacob Veenema die met zijn derde treffer van deze wedstrijd een hattrick scoorde.

NWVV kan zich zo goed als zeker opmaken voor de nacompetitie, want met nog twee wedstrijden te gaan tegen FC Assen en Onstwedder Boys moet er een wonder gebeuren als de mannen van trainer Johan Hollen het vege lijf nog weten te redden.

SVBO uit Barger-Oosterveld kende een wisselende competitie en staat nu met nog twee wedstrijden te gaan tegen Wildervank en BSVV op een negende plaats. In en tegen Mussel gaf het afgelopen zaterdag uiteindelijk na een 1-0 voorsprong de wedstrijd toch weer uit handen door met 2-1 te verliezen. Na een half uur spelen bracht Twan Waidijk SVBO op voorsprong, maar vlak na de thee was het BSVV dat de achterstand binnen twee minuten op voorsprong wist om te zetten. Lars Hemmes scoorde in de 46e minuut de gelijkmaker en een minuut later was het Cas Groenewold die zijn ploeg op 2-1 wist te zetten. SVBO kreeg daarna nog wel een handvol kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het werd uiteindelijk een 2-1 nederlaag.