Weiteveense Boys viert de titel. Foto: Bennie Wolbers.

Weiteveense Boys wordt kampioen

WEITEVEEN  - In de zondag 5e klasse D heeft Weiteveense Boys het kampioenschap in de wacht weten te slepen.

Op eigen veld werd De Treffer ‘16 met een 6-1 nederlaag naar huis te sturen. Met in het achterhoofd de 14-0 nederlaag van De Treffers 16 een week eerder tegen SVBC begonnen de Weiteveners optimistisch aan de wedstrijd. Maar de gasten uit Tweede Exloërmond waren niet van plan in zich maar van het veld te laten spelen. Toch sloeg Weiteveense Boys al na twee minuten keihard toe. Na een voorzet en een scrimmage voor het doel van de bezoekers was het Koen Steffens die de bal in het dak van het doel knalde. Daarna kreeg De Treffer ‘16 de kans op de gelijkmaker via Pascal Manning, maar keeper Frank Peters redde bekwaam met de voet. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 via Thom Scheper en dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft kon Stijn Scherpen vrij op keeper Bolk afgaan, maar die maakte een overtreding. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Tristan Wesseling van Weiteveense Boys goed binnen geschoten: 3-0. Daarna scoorde De Treffer ‘16 nog wel via Melvin Wiering de 3-1, maar even later mocht de thuisclub weer een strafschop nemen na een handsbal. Ook nu scoorde Tristan Wesseling vanaf de stip (4-1). Jesper Schepers zorgde met een harde pegel voor 5-1 en in de laatste minuut zorgde Thomas Immink voor de 6-1 eindstand en het kampioenschap was binnen.