Boy Haitel (10) kijkt toe hoe een FC Assen-speler de doorgang wordt belet door aanvoerder Silvain Brands (2). foto Bennie Wolbers)

Nederlagen voor SVBO en NWVV

EMMEN - In de zaterdag 4e klasse D liep zowel SVBO als NWVV tegen een nederlaag op.

SVBO ging op het eigen kunstgras met 0-2 onderuit tegen FC Assen. Jarno Hamming zorgde tegen tien minuten voor de thee voor de 0-1 en in de tweede  helft werden de mannen van trainer Jan Moes al vrij snel op een 0-2 achterstand gezet door Alessandro Hut. Voetballend was SVBO niet echt de mindere, maar verzuimde een aantal scoringskansen ook in klinkende munt te verzilveren.
In Haulerwijk moest NWVV toezien hoe de plaatselijke voetbaltrots na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 4-1 die wedstrijd naar zich toe trok. De score werd wel geopend door Peter van Elten van NWVV in de 24e minuut. Daarna waren het Thom Dermois en Patrick Hilvorst die de voor Haulerwijk negatieve stand wisten om te zetten in een 2-1 voorsprong. Die lijn werd na de thee doorgetrokken via een snelle treffer van opnieuw Patrick Hilhorst (3-1). In de slotfase werd het nog even rommelig met twee keer een rode kaart voor een NWVV-spelers Erwin Schipper en Gerd van der Sluis, terwijl Patrick Hilvorst met zijn derde treffer van de mindag de eindstand op 4-1 bepaalde.