Handen en voeten heeft de tegenstander nodig om Andrej Alilovic af te stoppen. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

EHS ‘85 toont ware karakter in wedstrijd tegen Buinen (4-0)

EMMEN - EHS’85 heeft goede zaken gedaan in de bovenste regionen van de vierde klasse D. Op eigen veld werd het 4-0 tegen naaste concurrent Buinen.

Vanaf minuut een lieten de Schanskers blijken dat er niets te halen viel voor Buinen dat ondanks een paar goede kansen en een penalty kwam EHS ’85 eigenlijk nooit in de problemen. Het was de tiende minuut toen Andrej Alilovic alleen op de Buiner doelman afging en met een droge maar secure schuiver de bal in de verre hoek plaatste. Een kwartier later kon Alilovic alleen doorlopen op de keeper en hij faalde ook nu niet:  2-0. Nog voor rust scoorde EHS’ 85 de 3-0. Een voorzet vanaf rechts belandde een doorkopbal van captain Patrick Eberhard bij Dylano Camies, die de 3-0 maakte,
Na rust vergat EHS ’85 te voetballen en leek Buinen gevaarlijker te worden. De enige fatsoenlijke kans die Buinen in de tweede helft had om te scoren was een penalty, nadat de linksbuiten van Buinen tegen Mauro Tromp opliep. Aanvoerder van Buinen Bram Komduur wist dit buitenkansje niet te benutten. Het slotakkoord was voor Alilovic, die zijn goede optreden bekroonde met een hattrick.

CEC

EMMER COMPASCUUM – In de zaterdag 5e klasse G wist CEC op eigen veld een punt veilig te stellen tegen het op de tweede plaats staande Steenwijk. Na een 1-1 ruststand eindigde deze wedstrijd met een 2-2 eindstand. De Compascumers namen na iets meer dan twintig minuten een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Rick Kuipers. CEC probeerde daarna wel door te drukken, maar even voor de thee waren het toch de Steenwijkers die via Jesmer Boxum weer op gelijke hoogte wisten te komen. 1-1 en daarmee begon de wedstrijd aan de 2e helft en CEC opnieuw op jacht om weer een voorsprong te nemen. Een kwartier voor tijd leek CEC op weg naar de volle winst nadat Sander de Graaf zijn ploeg op een 2-1 voorsprong wist te zetten. In de slotfase was het toch Steenwijk, dat zich niet gewonnen gaf en in de slotfase de beloning kreeg via een treffer van Peter van der Leij. 2-2. Dat werd ook de eindstand en komende zaterdag kan CEC de borst weer nat maken, want dan komt koploper Steenwijker Boys naar sportpark De Runde.