Afbeelding

Rode kaart cruciaal bij nederlaag DZOH

Sport

HULSEN - Een bijzondere handsbal binnen de zestien van DZOH was zaterdag de inleiding tot de uiteindelijke 3-1 nederlaag tegen Hulzense Boys. 

Na ongeveer 20 minuten sloeg David Westera de bal in zijn eigen strafschopgebied met de hand weg. Het gevolg was een rode kaart voor de sterk spelende Westera. De aansluitende strafschop van Hulzense Boys ging voor DZOH nog wel langs het doel van Diederik Bangma, maar in de restende speeltijd kon DZOH het niet bolwerken met tien man.
Het begon allemaal voortvarende voor DZOH, want in de derde minuut wist Joël Zweerink beheerst zijn kans te benutten (0-1). De Emmenaren leken het duel in handen te hebben, maar niets was minder waar.
Na ruim een uur viel pas de gelijkmaker via Menno Kamphuis en daarna wist Hulzense Boys de partij echt te kantelen toe Frank Gerritsen Mulkes de 2-1 scoorde en Kamphuis met zijn tweede treffer voor de 3-1 eindstand zorgde. In de strijd om degradatie te voorkomen is dit een flinke tik voor de Emmenaren. Zaterdag krijgt DZOH hekkensluiter Epe op bezoek.