SVBO-speler Ronald Gerdes (rechts) in duel met Jubbega-speler Yens Arndt.

Voetballers SVBO lijden hele zure nederlaag tegen Jubbega

EMMEN - In de zondag 1e klasse E moeten de mannen van SVBO uit Emmen zich toch al een beetje zorgen maken over het verloop van de competitie na de 3-0 nederlaag op het eigen kunstgras tegen Jubbega.

Grote man bij de Friezen was Thymo de Vries, die alle drie treffers voor zijn rekening nam. De eerste helft ging de strijd voetballend wel gelijk op, maar na bijna een half uur spelen kwam Jubbega wel op een 0-1 voorsprong na een flinke fout in de verdediging van SVBO. Thymo de Vries kopte de bal na een goede voorzet langs doelman Lennon Ebeltjes. Deze stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

Na de hervatting probeerde SVBO nog wel de bakens te verzetten, maar  na een uur spelen ging het achterin bij de thuisclub weer helemaal mis. Hierdoor wist Thymo de Vries opnieuw een niet te missen kans te verzilveren: 0-2.

Verzet gebroken

Uiteindelijk scoorde De Vries een kwartier voor tijd ook nog de 0-3 binnen. Daarna was het verzet van SVBO gebroken. De ploeg uit Emmen nu op de elfde plaats net boven streekgenoot Germanicus, dat komende zondag de tegenstander is. Vv Emmen dat niet speelde staat laatste met twee punten minder dan SVBO. De roodwitten krijgen zondag bezoek van provinciegenoot Roden.

SVBO, Germanicus en FC Emmen zullen de komende wedstrijden serieus punten moeten gaan pakken om te voorkomen dat men komend seizoen een treetje lager zal moeten acteren.