NWVV-er Brian Tent (2) in duel met twee Assenaren. Foto: Bennie Wolbers.
NWVV-er Brian Tent (2) in duel met twee Assenaren. Foto: Bennie Wolbers.

NWVV kan het niet bolwerken tegen beter FC Assen (1-2)

Sport

NIEUW-WEERDINGE - In de zaterdag 4e klasse heeft NWVV de thuiswedstrijd tegen FC Assen niet in winst weten om te zetten.

De op de vierde plaats staande ploeg uit Assen was vanaf het begin de bovenliggende partij, ook al scoorde het uit twee snelle omschakelingen. NWVV wist ruim een half uur stand te houden, maar na een kwartier spelen was het Leon Kemfers die een goed aanval wist af te ronden door de bal simpel in een leeg doel te plaatsen. Vanaf dat moment leek NWVV toch ineens wel karakter te tonen en werd de ploeg feller in de duels. De beloning kregen de Nieuw-Weerdingers nog voor de thee. Na een winnend duel rond de middenlijn werd de bal links diep gespeeld en uit de daarop volgden voorzet was het Marko Mihalji die met een subliem hakje achter het standbeen langs de bal tegen het net plaatste: 1-1. Na de probeerde NWVV de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar FC Assen was vooral fysiek sterk en won bijna alle duels. De 21-jarige scheidsrechter Mulder wist de wedstrijd goed te leiden, maar verzuimde een ingooi van FC Assen terug te fluiten toen er meer dat twintig meter werd gesmokkeld. Vervolgens werd de bal door Stan Zwakhals  binnen geschoten (1-2). 

Sc Erica

In de zondag 3e klasse D was Sc Erica in en tegen Weerdinge te sterk. Het werd 0-4. De doelpunten werden gemaakt door Jasper Haandrikman, Jesse Wanders, Stephan Josifovski en Pelle de Vries. Weerdinge speelt bijna een uur met tien man na een rode kaart voor doelman Sjoerd Wolters.