DZOH-speler Daniel Sanafikhah komt net te laat om de bal binnen te werken. (foto Bennie Wolbers)

DZOH gaat op eigen kunstgras onderuit tegen WHC (1-3)

EMMEN - DZOH uit Emmen heeft zaterdag in de eerste klasse E zijn meerdere moeten erkennen in het twee plaatsen lager staande WHC uit Wezep.

DZOH, dat de opening van het splinternieuwe kunstgras het hoofdveld graag met een overwinning wilden vieren, keek in de eerste helft in korte tijd al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Jasper Bremmer en Sargo Gouriye. Youri Keen bracht vlak voor de thee nog wel weer hoop in de ploeg van trainer Marc van Meel, maar in de 2e helft wist DZOH de wedstrijd ook niet naar zich toe te trekken en moesten de Emmenaren zelfs nog toezien hoe Sargon Giuriye met zijn tweede treffer voor de 1-3 eindstand zorgde. WHC springt met deze overwinning naar de vijfde plaats met een puntje meer dan DZOH dat nu zesde staat.

CEC op toeren

EMMER COMPASCUUM - Het vanuit het zondagvoetbal overgekomen CEC begint een beetje op gang te komen in de zaterdag 5e klasse G. Na een 2-0 ruststand wonnen de blauwhemden uiteindelijk verdiend met 3-1 van Sc Angelslo. De eerste helft waren beide ploegen redelijk goed aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase van de eerste 45 minuten was het Judes Kanga die de Compascumers op een 1-0 voorsprong wist te zetten.
Sc Angelslo, dat ook deze zaterdagmiddag weer een aantal basisspelers moest missen wegens werk, kreeg ook mogelijkheden om de stand een andere wending te geven, maar Bryan van der Brug zorgde vrij snel voor de 2-0 en nadat Twan Schlepers binnen het uur ook nog de 3-0 had gescoord, leek de wedstrijd beslist. Sc Angelslo ging er nog wel voor, maar meer dan een doelpunt via Sander Nijstadt wisten de Emmenaren niet de scoren. Met de 3-1 stand in de rug wist CEC de wedstrijd rustig uit te spelen.