De WKE-ers Harm Hendriks en Jozef Brink (11) proberen Luc Overdiep van de bal te zetten. (foto Bennie Wolbers)

WKE ‘16 pakt op wilskracht in de slotfase de volle winst (2-1)

EMMEN - De wedstrijd tussen WKE ‘16 en Stadskanaal leek zondag lange tijd op een 1-1 gelijkspel af te steven, maar in de extra tijd wisten de Emmenaren alsnog de overwinning te grijpen. Brian Haak werd de matchwinner.

De wedstrijd ging aanvankelijk wel gelijk op waarbij zowel WKE ‘16 als Stadskanaal voor de volle winst ging. In de 26e minuut was het de thuisclub die de score opende via een Harold Wolters die na een goede aanval de bal van achteruit kreeg aangespeeld en voor een goede afronding zorgde. Stadskanaal raakte daar niet echt van streek van, want het bleef gewoon via snelle omschakelingen steeds gevaarlijk voor het doel van doelman Wim Kok.
Na een 1-0 ruststand kwam Stadkanaal weer met veel zelfvertrouwen het veld in met onder anderen Wessel Klijnstra als een stuwende kracht. In de 55e minuut kregen de gasten uit Stadskanaal loon naar werken. Na een aanval over links werd de bal voorgetrokken op Luc Overdiep die voor open doel geen fout maakte en de 1-1 scoorde.
Daarna begon doelman Wim Kok uit te groeien tot man van de wedstrijd met enkel miraculeuze redding. Bij de Emmenaren kwam in de slotfase Ferdy Poelman in het veld voor de geblesseerde Milan Schipper. Poelman kreeg goede kansen, maar scoorde niet. Aan de andere kant wist Wim Kok een van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen. Uiteindelijk was het Brian Haak die in de laatste minuut van de extra tijd de 2-1 binnen schoot. Dat leverde WKE ‘16 drie punten op, waarbij men er lange tijd op eentje had gerekend.