Afbeelding

EHS ’85 is de baas in Schoonoord

SCHOONOORD - EHS ’85 heeft weer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen.

De Schanskers zijn nog steeds ongeslagen na de winstpartij tegen KSC in Schoonoord. De mannen van trainer Doldersum kwamen goed uit de kleedkamer en na ongeveer een kwartiertje was het voor het eerst raak. Jeroen Smit snelde over links langs zijn directe tegenstander en bediende Richard Fuhler. Hij had kunnen scoren, ware het niet dat de bal van richting werd veranderd en er zo officieel een eigen doelpunt werd gemaakt. Minder dan vijf minuten later was het Jeroen Smit die de centrale verdediger van KSC zag klungelen en hem de bal ontfutselde. Daarna was het een koud kunstje voor Smit om de bal achter de Schoonoorder doelman te werken. Zo’n tien minuten voor rust kreeg EHS ’85 zijn twaalfde corner. De bal werd verlengd door de goed spelende Nico Camies en kwam voor de voeten van aanvoerder Eberhard. Hij twijfelde geen moment en pegelde het leer in de bovenhoek. Nog voor rust werd het 4-0. Joey Hemme kwam goed door op links en bediende Jeroen Smit, die zijn tweede goal mocht aantekenen.

Na rust nam EHS ’85 wat gas terug maar verloor het geen enkele keer de controle over de wedstrijd. Het was wachten tot de slotminuten voordat er weer eens gejuicht mocht worden. Twee prima aanvallen hadden Eberhard als eindstation, die met nog twee goals zijn hattrick mocht voltooien (0-6).