Afbeelding

Sweel en Twedo na 90 minuten in evenwicht

ZWEELOO - In de zondag 3e klasse D hebben Sweel en Twedo zaterdagavond na een enerverende en gelijkwaardige wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld.

Beide ploegen kregen in de beginfase kansen, maar Sweel bleek het meest effectief. De thuisploeg kwam in de 20e minuut door een goal van Stein Jansen op voorsprong. Tot de rust hield de ploeg van Marnix Bakker controle en bleef het bij 1-0. Na rust kwam Sweel slecht uit de startblokken en Twedo had tijdens de pauze veel energie opgedaan want het probeerde direct de thuisclub in de tang te nemen. Na een uur spelen was er een overtreding binnen de zestien en Sander Boer maakte vanaf de stip geen fout: 1-1.

De Nieuw-Amsterdammers gingen daarna door en het was Twedo dat uit één van de vele kansen via Bram Vuuregge de stand naar 1-2 tilde. Twedo kreeg daarna de betere kansen, maar Sweel-doelman Lars Sikken was een rots in de branding. Tien minuten voor tijd scoorde Lars Stadman de verdiende 2-2.