Afbeelding

CEC start met gelijkspel

EMMER COMPASCUUM  - CEC heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd op zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NKVV.

CEC, dat vorig seizoen nog op zondag speelde, kreeg in de beginfase wat kansen, maar de afronding liet te wensen over.  Aan de ander kant kwam VVAK ook niet echt aan aanvallen toe, maar wist het ook niet te profiteren van een foutje van de CEC-doelman. In de 35e minuut kwam VVAK op voorsprong na een verre uittrap van doelman Tim Stille. Dijon Bruins kreeg de ruimte om te scoren, maar zijn inzet werd gestopt. De afvallende bal werd door Robbin Zomer binnen geschoten.

Na rust moest CEC vol op jacht naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen, viel een steekpass achter de VVAK-verdediging en de CEC spits kon vrij op het doel af gaan. Hij werd onderweg wel vastgehouden maar leek wel te gaan scoren. Net voor dat de bal over de doellijn rolde floot de scheidsrechter voor een overtreding en een rode kaart voor Remco Benjamins. Tom Rengers scoorde daarna wel de 1-1. CEC ging daarna nog wel voor de volle winst maar dat zat er niet meer in.