Gezim Luli probeert Steenwijker Bas Flobbe te blokken. Foto: Bennie Wolbers.

Rode kaart kost voetballers Sc Angelslo twee punten (2-2)

EMMEN  - In de zaterdag 5e klasse G moest het gedegradeerde Sc Angelslo zaterdagmiddag op sportpark Noord in de openingswedstrijd tegen Steenwijker Boys, na een 1-0 ruststand, genoegen nemen met een 2-2 eindstand.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Hoorn probeerde Steenwijker Boys het initiatief te nemen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, was het Sc Angelslo dat de bovenliggende partij werd. Op slag van rust resulteerde dat in een doelpunt voor de Emmenaren. Een hoge bal van achteruit over de Steenwijker verdediging bereikte Sander Nijstad, die de bal in een vloeiende beweging aannam en langs Steenwijker Boys-doelman Roy ten Veen het doel in draaide.
 Na een uur spelen dacht Sc Angelslo de wedstrijd in het slot te zetten via de tweede treffer van Sander Nijstad. Met nog een half uur te spelen, stond het 2-0. Vervolgens maakte Sander Nijstand een domme fout. Hij ging voor de bal staan bij een vrije trap. Dat leverde hem zijn tweede gele kaart op. Nadat Nijstand had veld had verlaten, kantelde de wedstrijd volledig, want de bezoekers maakten goed gebruik van de overtalsituatie.

Afvallende bal

Binnen vijf minuten stond het via Lucas Katoen 1-2. Nadat Gerard Kloeten een afvallende bal had opgepikt en de prima keepende Jordy Tent zijn enige foutje maakte, stond de 2-2 op het scorebord. Sc Angelslo het daarna volgens nog moeilijk en het werd nog flink billen knijpen, volgens de nieuwe trainer Sander Eising. ,,Na de 2-1 kregen wij nog een uitgelezen kans op 3-1, maar in het laatste kwartier en de 7 minuten extra tijd hebben wij alles moeten geven om de 2-3 te voorkomen. Gelukkig is het 2-2 gebleven. Maar gezien het beeld van de hele wedstrijd hebben wij twee punten laten liggen vanmiddag.’’