Afbeelding

FC Emmen in slotfase onderuit in Rotterdam

Sport

ROTTERDAM - FC Emmen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Excelsior verloren. Het werd 2-1 in Rotterdam.

De eerste kans was voor de gasten, maar Richairo Zivkovic schoot naast. Excelsior kreeg ook een kans via Julian Baas, maar doelman Eric Oelschlägel reageerde goed op die inzet. Vijf minuten voor rust dook Zivkovic weer gevaarlijk op voor Van Gassel, maar wist ook nu niet te scoren. Op slag van rust viel dan het verdiende doelpunt voor FC Emmen. Een afstandsschot van Jari Vlak werd door Van Gassel met veel moeite gekeerd en de afvallende bal werd door Ole Romeny alsnog binnengeschoten

Emmen leek in de beginfase van de tweede helft het duel te beslissen. Mark Diemers knalde  via de hand van doelman Van Gassel op de lat en Zivkovic zag een inzet geblokt door Kenzo Goudmijn. Na ongeveer een uur spelen kreeg Excelsior meer grip op en werd twee keer gevaarlijk via Goudmijn. Na een schot op de paal werd een kopbal gestopt door Oelschlägel.

Even later viel de 1-1 via Nathan Tjoe-A-On die de bal van ongeveer 20 meter laag in de hoek plaatste. In de extra tijd leek het op een gelijkspel uit te lopen, maar uit een hoekschop wist invaller Seymor de 2-1 binnen te koppen.

!