Afbeelding

FC Emmen sluit af met nederlaag tegen Sparta

Sport

ROTTERDAM - FC Emmen heeft de voorbereiding zaterdag in Rotterdam afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen Sparta.

De roodwitten begonnen moeizaam. Al vroeg kwam het waarschuwingsschot van Jason Lokilo, maar goalie Eric Oelschlägel had een knappe reflex in huis. Dik tien minuten later viel de openingstreffer. Vito van Crooij kopte uit een corner raak. Kort daarna werd het ook nog 2-0, opnieuw door Van Crooij.
Langzaam maar zeker begon het verdedigend wat meer solide te ogen bij Emmen. Jasin Assehnoun was de enige Drent die nog gevaar wist te stichten in het eerste bedrijf. Zijn schot belandde echter in de handen van Nick Olij.

Na rust kwam al gauw de aansluitingstreffer. Na een goede steekpass van Jari Vlak kon Rui Mendes vanaf de achterlijn de bal terugleggen op Richairo Zivkovic, die goed afrondde en zo bij zijn debuut meteen scoorde. Even later kreeg ook Ole Romeny een kans na goed werk van Keziah Veendorp, maar hij liep zich vast.

Maar een kwartier voor tijd wist de thuisploeg weer het net te vinden. De ingevallen Mario Engels brak door aan de linkerkant en hield oud-Spartaan Michaël Heylen van zich af. Via doelman Oelschlägel passeerde de bal uiteindelijk de doellijn.

In de slotfase ging de ploeg van Dick Lukkien nog op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer. Lorenzo Ebecilio was na een goede combinatie met Ben Scholte dichtbij, maar zag zijn schot gekeerd worden door Olij. Daarna was ook Mendes nog dichtbij, maar hij kon door toedoen van een Rotterdamse verdediger net niet uithalen.