Koene en Albertje Wolters met bloemen en het eerste exemplaar van het jubileumboek.
Koene en Albertje Wolters met bloemen en het eerste exemplaar van het jubileumboek.

Eerste jubileumboek FC Klazienaveen voor Koene Wolters

Sport

KLAZIENAVEEN - Erelid Koene Wolters het woensdag eerste exemplaar van het jubileumboek ‘100 jaar voetbal in Klazienaveen’ in ontvangst genomen. Hij ontving het boek uit handen van voorzitter Ralf Herbers en bestuuslid Corina Hoogenberg.

Wolters wordt op 19 oktober 78 jaar. Hij is getrouwd met Albertje en samen hebben ze twee dochters en drie kleinkinderen. Dit jaar is Koene 70 jaar lid van de vereniging.

Toen Koene 8 jaar oud was, werden zijn ouders door de voorzitter van vv Klazienaveen gevraagd of hun zoon bij de club kon komen voetballen. Officieel mocht dat niet want de minimum leeftijd was in die tijd 10 jaar. Zijn ouders gaven toestemming en zo kon Koene beginnen aan zijn voetbalcarrière.

Op zijn 15e mocht Koene bij de selectie en dat was het begin van een mooie tijd. Hij heeft nog steeds zijn eerste spelerskaart. ,,Iedere donderdag, na de training, kreeg je van de trainer jouw spelerskaart voor de wedstrijd van de zaterdag daarop. Op de kaart stond hoe laat en waar je moest voetballen en op welke positie je speelde. Als je pech had, stond er op jouw kaart ‘reserve’’’, zegt Koene lachend.

Ook zijn vrouw Albertje doet een duit in het zakje: ,,Iedere zaterdag was het voetbal. Al voordat we getrouwd waren en eigenlijk is dat ons hele huwelijk ook zo gebleven. Was ik jarig? Geen gedoe, Koene ging eerst trainen. Tegen kwart over negen ben ik wel weer thuis, zei hij dan.”

Toen hun dochters geboren worden, gingen ook zij zaterdags gewoon mee naar het voetbalveld. ,,Alle vrouwen gingen overal mee naar toe. Dat was zo’n gezellige tijd. En als we dan uit hadden gespeeld, gingen we vaak lekker eten in Zwolle met z’n allen. De eigenaar van die cafetaria had ons speelschema in de zaak hangen. Als wij kwamen, veegde hij iedereen naar buiten zodat wij met z’n allen gezellig konden eten”, aldus Koene.

Koene zegt dat hij ‘een supermooie tijd’ heeft gehad in de zestig jaar dat hij heeft gevoetbald, waarvan twintig bij de selectie. ,,Iedereen kende ons en wij kenden iedereen. Als spelers kwamen we bij elkaar op visite en op elkaars bruiloft maar ook als iemand hulp nodig had, waren we er voor elkaar. Ook nadat ik naar Nieuw-Dordrecht ben verhuisd, ben ik gewoon lid gebleven bij Klazienaveen. Ondanks verschillende pogingen van dorpsgenoten om te zorgen dat ik naar DVC ’59 zou overstappen. Klazienaveen is mijn club, dit jaar al 70 jaar!”

In het jubileumboek ‘100 jaar voetbal in Klazienaveen’ wordt teruggeblikt op de mooie verhalen van de afgelopen eeuw. Alle leden, vrijwilligers en sponsors van FC Klazienaveen ontvangen een eigen exemplaar. Voor niet-leden is het boek te bestellen voor 20 euro (exclusief verzendkosten) door een e-mail te sturen naar communicatie@fcklazienaveen.nl.

In het jubileumboek wordt teruggekeken op 100 jaar voetbal in Klazienaveen.