Maikel Kieftenbeld. Foto: FC Emmen/Cor Lasker Fotografie.
Maikel Kieftenbeld. Foto: FC Emmen/Cor Lasker Fotografie.

FC Emmen contracteert routinier Maikel Kieftenbeld

Sport

EMMEN - FC Emmen heeft met het aantrekken van routinier Maikel Kieftenbeld de eerste versterking voor het nieuwe seizoen gecontracteerd.

De 31-jarige middenvelder heeft een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar getekend bij de roodwitten. Kieftenbeld belandde via de gecombineerde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo in 2007 bij Go Ahead Eagles, waar hij in 2008 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. In 2010 maakte hij de overstap naar FC Groningen. Tussen 2008 en 2015 speelde hij in totaal 235 officiële wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal. Ook speelde hij in 2010 en 2011 in totaal vijf wedstrijden voor Jong Oranje.

Daarna volgde een buitenlands avontuur. Tot januari 2021 droeg hij het blauw van Birmingham City, totdat hij de overstap maakte naar Millwall FC. Deze zomer liep zijn contract bij de Championship-club af.

,,Na zeven geweldige jaren in Engeland is voor mij de tijd gekomen om terug te keren naar Nederland. FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Ik kijk ernaar uit om in een kolkend stadion De Oude Meerdijk met FC Emmen de Eredivisie in te gaan.”

Voorzitter Ronald Lubbers is in zijn nopjes met de komst van Kieftenbeld. ,,We hebben in de winter van 2020-2021 ook al een poging gedaan om hem te contracteren. Helaas voor ons maakte de speler toen uiteindelijk een mooie transfer van Birmingham City naar Millwall. We hebben sindsdien altijd contact gehouden en zijn dan ook blij dat het nu wel gelukt is. Met zijn ervaring, kwaliteit en rol in de kleedkamer, gaat Kieftenbeld ook echt iets toevoegen.”