Leon Steffens slalomt door de Sleen defensie en scoorde de aansluitingstreffer: 1-2. Foto: Peter Striper.
Leon Steffens slalomt door de Sleen defensie en scoorde de aansluitingstreffer: 1-2. Foto: Peter Striper.

In zondag 4D nog volop strijd om de periodetitels

Sport

EMMEN - Terwijl kampioen Titan ook tegen EHS ’85 voor de volle winst ging en vrij gemakkelijk met 4-0 won door doelpunten van Julian Bruining, Mike Mensen en hoe kan het anders ook weer twee treffers van Harm Jan Moesker is de strijd om de periodetitels in 4D zondag nog volop gaande.

Moesker voert met 38 treffers en nog één wedstrijd te gaan de topscorerslijst in deze klasse aan. Het op de tweede plaats staande Schoonebeek, dat een periodetitel binnen bereik had, verloor verrassend met 4-3 van Sleen. Leon Steffens, Jesper Swieters en Niek Huser zorgden voor de Schoonebeker doelpunten. 

Gasselternijveen wist na een 3-2 winst op SC Balkbrug de tweede plaats achter Titan over te nemen. Zwartemeerse Boys won thuis met 5-0 van DVC ’59, mede door drie doelpunten van Hidde Walda en Max Drenth. Voor de vervangende periode van kampioen Titan zijn Gasselternijveen met 51 punten en Schoonebeek met 50 punten nog kanshebber. Gasselternijveen en EHS ’85 zijn ook nog in de race voor de tweede periode. Onderin is DVC ’59 door de nederlaag tegen Zwartemeerse Boys nog in een fel gevecht met KSC en SC Balkbrug wie rechtstreeks degradeert en wie nog een herkansing kan krijgen. 

Zondag staan de beslissende wedstrijden op het programma zoals SC Balkbrug-KSC, DVC ’59-Schoonebeek en Sleen-EHS ’85. Kampioen Titan sluit het seizoen op eigen veld feestelijk af tegen VIOS (O).