Beste slagman bij Bedrocks was Fernando Acevedo (foto Bert Springer).
Beste slagman bij Bedrocks was Fernando Acevedo (foto Bert Springer).

Honkballers Bedrocks halen uit tegen Knights: 10-2

Sport

EMMEN - De heren van honkbalclub Bedrocks in Emmen hebben zondag gewonnen van het tweede team van Knights uit Leek. Op een zonovergoten sportpark Meerdijk werd het 10-2.

Ter voorbereiding op de wedstrijd waren de Emmenaren de dag begonnen met een gezamenlijk ontbijt op het Bedrocks-terras. Startend werper bij de Emmenaren was Marijn Mast die zijn eerste wedstrijd gooide dit seizoen. Achter de plaat als vanouds Robin Brandjes. In de eerste drie inningen stond pitcher Mast sterk te gooien. Vier slagmensen van de Knights gingen met 3-slag terug naar de dug-out en door de sterke verdediging van de thuisploeg kwamen de gasten niet verder dan het tweede honk.

De slagploeg van de Bedrocks had in het begin moeite met de trage worpen van de Leekster pitcher. De ballen gingen hoog de lucht in, waardoor ze een eenvoudige prooi waren voor de outfielders van Knights. Door een vijftal honkslagen en scherp honklopen werden er toch vier runs gescoord. 

In de vierde inning deden de Knights iets terug en scoorden de bezoekers 2 runs. De Emmenaren kregen hierna meer grip op de worpen van de Leekster pitcher en sloegen in de laatste drie inningen nog acht honkslagen. Twee daarvan en ook nog een 3-honkslag kwamen van de beste slagman aan Emmer zijde, Fernando Acevedo. De Knights wisten niet meer te scoren waardoor de eindstand 10-2 was. De wedstrijd stond onder leiding van umpire Davey Paulussen die het prima deed.

Zaterdag is er een uitgbreid programma op de Meerdijk: 11.00 uur Bedrocks U12 – The Blokes Veendam U12, 14.00 uur Bedrocks/Cubs U15 – Knights U15.