Afbeelding

Bargeres en NWVV winnen, Erica 86 onderuit

Sport

EMMEN – Het inhaalprogramma in 5F heeft Bargeres en NWVV dinsdag drie punten opgeleverd. Erica 86 wist niet te winnen.

Het op de derde plaats staande NWVV won de uitwedstrijd tegen ZNC met 6-3. Het werd een wedstrijd waar Roy Super weer eens flink uit zijn slof schoot met vier doelpunten. Nadat Marco Schipper de score had geopend, was het Roy Super die met twee treffers kort na elkaar voor een 0-3 stand zorgde. Hierna kwam ZNC met twee de doelpunten van Emiel Staal wel weer terug in de wedstrijd. 2-3 maar NWVV kwam met Roy Super snel met een reactie: 2-4. Opnieuw kreeg ZNC de ruimte om te scoren, maar daarna maakten de mannen van trainer Johan Hollen het karwei af met twee doelpunten. Eindstand 3-6.

In de zelfde klasse had Bargeres geen moeite om de thuiswedstrijd tegen BATO met 7-4 in haar voordeel te beslissen. Nadat Rob de Graaf en Jelmer ten Cate de score hadden geopend, kwam BATO goed terug met twee treffers van Sem Dargel: 2-2. Daarna ging het snel bij Bargeres want achtereenvolgend Casper Dorgelo, Marciano Hummel, Casper Dorgelo en Frank Smalbil tilden de stand naar 6-2. In de laatste fase kwam BATO nog één keer terug via Aziz Haruna.  Casper Dorgelo wist met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 7-4 te brengen.

Hekkensluiter Erica 86 wist de avondwedstrijd in en tegen Muntendam niet te winnen. De thuisclub nam vanaf het begin het initiatief en drukte dat uit met een treffer van Maik Winter. Daarna wist Mark Heemskerk de Muntendammers op een 3-0 voorsprong te zetten. Erica 86 kon daarna niet echt meer potten breken ook al kreeg het in de slotfase nog wel enige ruimte waardoor Wilco Koopman nog wel de eretreffer kon scoren. Eindstand 3-1.