Afbeelding

SC Angelslo wint en SVBO zaterdag verliest

Sport

EMMEN – SC Angelslo heeft dinsdag in de 4e klasse D een zege geboekt op Tiendeveend. SVBO zaterdag, uitkomend in dezelfde klasse, ging onderuit. 

Sc Angelslo vecht tegen de degradatie en dan komt een 5-4 overwinning op hekkensluiter Tiendeveen toch wel als geroepen. Nadat Reinderink de mannen op sportpark Noord na een kwartiertje aan de leiding had gebracht, wist Tiendeveen nog voor de thee een 1-3 voorsprong te nemen.

In de rust werden alle feiten even goed besproken en dat had succes, want Rick Zondag zorgde voor de 2-3 aansluiting. Even later stond het wel 2-4, maar het venijn van deze wedstrijd zat in de laatste tien minuten. Nadat Rick Zondag en Gezim Luli de stand gelijk hadden getrokken, was het Rick Zondag die met zijn derde treffer van de middag de 5-4 scoorde.

Voor SVBO, dat net boven Sc Angelslo staat, waren de druiven wel zuur. Na de 4-1 winst van zaterdag op Nieuw-Balinge leek SVBO klaar om het laatste belangrijke puntje binnen te halen. Het moest in De Krim aantreden tegen het op de derde plaats staande DKB. En die opgave bleek uiteindelijk de zwaar. DKB trok met 2-0 aan het langste eind. Uiteindelijk bood Onstwedder Boys de helpende hand door met een zevenklapper van Nieuw-Balinge te winnen. Daardoor kunnen zowel SVBO als Sc Angelslo niet direct meer degraderen.