Afbeelding

Drenthina verliest en DZOH wint inhaalduel in 2J

Sport

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J had Drenthina dinsdag graag een vervolg willen geven aan de 2-0 overwinning van zaterdag op Elim. Dat lukte niet. In dezelfde klasse won DZOH wel.

De uitwedstrijd van Drenthina op sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen werd na een 2-0 ruststand door doelpunten van David Houtman en Kelvin Jager met 4-0 verloren. Niels Dekker en opnieuw David Houtman waren in de tweede helft trefzeker voor Gramsbergen. Door deze overwinning gaat Gramsbergen over Drenthina heen, dat nu op de vijfde plaats staat. Een periodetitel is daardoor steeds verder weg.

DZOH, de koploper in deze klasse, deed wat er van de ploeg uit de Rietlanden mocht worden verwacht. Op sportpark De Rietlanden werd Achilles 1894, dat nog wel op een 1-0 voorsprong wist te komen, met een 6-1 nederlaag naar Assen teruggestuurd. Bjorn Jansen (2x) en Youri Keen scoorden voor de thee. Na de pauze waren het opnieuw Bjorn Jansen, Aron Timmerman en Joel Zweerink die de score deden oplopen. 

Met deze overwinning is DZOH weer een stap dichterbij het kampioenschap ook al wist concurrent Gorecht de uitwedstrijd in en tegen Bedum met 2-1 te winnen.