Theo Hein (rechts) draagt de voorzittershamer over aan Johan Wenting (foto Abel Jagersma).
Theo Hein (rechts) draagt de voorzittershamer over aan Johan Wenting (foto Abel Jagersma).

Theo Hein lid van verdienste scheidsrechtersclub HZOD

Sport

EMMEN - Theo Hein uit Erica (56) is benoemd tot lid van verdienste van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD).

De benoeming vond onlangs plaats tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering van scheidsrechtersvereniging HZOD waarin Hein afscheid nam als voorzitter. Hij was meer dan tien jaar actief als bestuurslid. Vanaf de fusie in 2013 werd Hein vice-voorzitter en vanaf 2016 hanteerde hij de voorzittershamer. Onder zijn leiding werden er tal van opleidings- en begeleidingstrajecten opgestart voor jonge en talentvolle scheidsrechters. Een van de hoogtepunten was de totstandkoming van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen. Dit convenant moet leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat.

Ook was Hein nauw betrokken bij de modernisering van het clubhuis van HZOD, dat binnenkort ook nog een rolstoeltoegankelijk toilet krijgt. Deze voorziening is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Emmen. Het clubhuis, gelegen aan de achterzijde van de Oosttribune van het stadion van FC Emmen, is hierdoor nog breder inzetbaar voor activiteiten van de KNVB en de Wielersport Vereniging Emmen (WSV). Verder had Theo Hein oog voor het organiseren van sociale activiteiten, waaronder de kaart- en clubavonden en busreizen.

Johan Wenting uit Westerbork volgt Theo Hein op als voorzitter van de scheidsrechtersvereniging.