Afbeelding

Drenthina weet ook van LTC te winnen

Sport

ASSEN  - Drenthina heeft zaterdag goede zaken gedaan door in Assen met 2-3 van LTC te winnen.

Drenthina ging er vanaf het beginsignaal flink tegenaan en creëerde ook kansen. Nadat Ivar Drent tegen een gele kaart was aangelopen, was het weer de onverwoestbare Janiek Arends die zijn ploeg de weg wees. In de 38e minuut wilde de LTC doelman de bal even nonchalant breed leggen, maar Arends onderschepte de bal en kon simpel afronden. Vijf minuten later kreeg Maikel Arling een kans, maar hij schoot rakelings naast. De daar opvolgende doeltrap werd door LTC diep gespeeld en van een meter of achttien wist Richard Mulder de bal via de hand van doelman Yannick Berends binnen te schieten: 1-1. Drenthina raakte niet direct van slag en bleef in de tweede helft doorgaan met waar het mee bezig was. In de 62e minuut was er een verre doeltrap die werd doorgekopt door Roland Koops op Janiek Arends, die met een mooie lobje over de achterste linie van LTC Maikel Arling bediende. Hij schoot met een volley de 1-2 binnen.

Daarna leek het toch nog fout te gaan, want LTC kwam in de 83e minuut vanuit een hoekschop via de bij de tweede paal staande Stefan Kuntz weer terug tot 2-2. Inmiddels had Drenthina-trainer Peter Timmer Vince Jager ingebracht. Hij werd in de 93e minuut matchwinner door een door Thom Alders doorgekopt bal op te pikken. Met een snelle rush passeerde hij de verdediging en wist de bal tussen de benen van de doelman tegen het net te plaatsen (2-3).