Drenthina-doelman Yannick Berends kan in de slotfase met veel spelers voor zijn neus ternauwernood de inzet van Daniel Sanafikhah onderscheppen. Foto: Bennie Wolbers.

Koploper DZOH verspeelt punten in de slotfase

Sport

EMMEN - De topper in de tweede klasse tussen koploper DZOH en het op de zevende plaats staande Drenthina is zaterdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

In de eerste helft was DZOH vanaf het begin de bovenliggende partij, maar de ploeg wist zich niet echt kansen uit te spelen. Aan de ander kant hoefde het ook niet bang te zijn voor de Drenthina-aanvallen, want doelman Diederik Bangma kreeg pas rond de 20e minuut voor het eerst wat werk te doen bij twee hoekschoppen van Drenthina. De eerste kans voor DZOH kwam een minuut of zeven voor de thee, maar Drenthina-doelman Yannick Berends plukt de bal hoog opspringend boven de DZOH aanvallers uit de lucht.

In de tweede helft zagen de ongeveer 300 bezoekers na een uur spelen een mogelijkheid voor DZOH, maar Yorck Zweerink zag zijn inzet vanaf de paal weer terug in het veld springen. Uit de daaropvolgende hoekschop was het dan uiteindelijk wel raak. Yorick Zweerink wist nu de vallende bal precies in de rechterbenedenhoek te plaatsen en daarmee kreeg DZOH toch wel waar het recht op had. Terwijl iedereen dacht dat dit wel de eindstand zou worden, sloeg Drenthina in de extra tijd alsnog toe. Na een goed voorzet in de zestien wist Janiek Arends tussen een aantal spelers plotseling zijn voetje tegen de bal te krijgen en de eindstand op 1-1 te bapelen.