Rui Mendes schoot een kwartier de 3-1 binnen waarmee de wedstrijd was beslist. (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen herpakt zich na nederlaag tegen Helmond Sport

EINDHOVEN - FC Emmen heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen een sterk spelend Jong PSV, na een 1-1 ruststand, met 3-1 gewonnen.

Jong PSV kwam na een kwartier spelen op voorsprong nadat de bal via Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh bij Simon Colyn terecht kwam die geen fout maakte.  Na enkele schoten van afstand van PSV allemaal naast het doel waren verdwenen, kwam FC Emmen plotseling met een beetje geluk op 1-1. Keziah Veendorp won aan de rechterkant een duel en zijn voorzet werd door Fedde Leysen over zijn eigen doelman in het doel gewerkt: 1-1. Vlak voor de thee had het ook zomaar 1-2 kunnen staan, maar El Azzouzi schoot vrij voor doelman Peersman de bal ongecontroleerd naast.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien greep in de rust in door Jari Vlak en Keziah Veendorp te vervangen voor Metehan Güclü en Arnaud Luzayadio. Dat had succes want de tweede helft was nog geen minuut onderweg of FC Emmen stond op een 2-1 voorsprong. Rui Mendes stuurde Ole Romeny de diepte in en schoot de bal binnen. Ook op achterstand bleef de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij gaan voor een beter resultaat, maar FC Emmen hield stand. Het werd een klein kwartier voor tijd zelfs nog mooier toen Rui Mendes de bal in de zestien goed aannam en de bal uit de draai langs de PSV-doelman knalde. Eindstand 1-3.