Afbeelding

Schoonebeek wint van EHS ’85

EMMERSCHANS - EHS ‘85 heeft zondag met 2-4 van Schoonebeek verloren.

Eigenlijk kon er volgens EHS ’85-trainer Henk van Klinken helemaal niet gespeeld worden op het doordrenkte hoofdveld: ,,De consul besloot zaterdag echter dat er gewoon gespeeld kon worden. Dat vind ik gewoon onbegrijpelijk, want het veld is na deze wedstrijd volledig naar de knoppen. De gemeente is daar niet blij mee.’’

Na iets meer dan een kwartier spelen nam  Schoonebeek een voorsprong via Leon Steffens en een kwartier later wist Remco Huser de voorsprong uit te bouwen naar 0-2.  Vlak daarna maakte Richard Fuhler binnen de zestien hands en dat leverde naast een strafschop ook een rode kaart op voor de EHS ’85-aanvoerder. De strafschop werd overigens gemist. Vlak voor de thee wist EHS ’85 in ondertal toch de aansluitingstreffer te scoren nadat Jeroen Smit binnen de zestien onderuit werd gehaald. Clubtopscorer Andrej Alilovic maakte vanaf de stip geen fout en maakte de 1-2.

Na bijna een uur spelen wist Schoonebeek de bal achter de laatste lijn van EHS ’85 te spelen en René Streuer maakte van de ruimte gebruik door de 1-3 te scoren. In de 75e minuut wist EHS ’85 via Jeroen Smit opnieuw de aansluiting te maken door de 2-3 te scoren. EHS ’85 bleef het wel proberen, maar tien minuten voor tijd bepaalde Leon Steffens de eindstand op 2-4.