voetbal
voetbal

Sc Angelslo de sterkste in derby tegen SVBO

EMMEN – Sc Angelslo heeft zaterdag de derby tegen SVBO gewonnen. Op een winderig en regenachting sportpark Noord wist de thuisclub na een 1-0 ruststand met 2-0 te zegevieren.

Sc Angelslo zette direct veel druk op de verdediging van SVBO. Dat resulteerde in een aantal kansen voor met name Yoran Reinderink en Rick Zondag, die niet benut werden. De formatie van interim-trainer Johan Knol bleef aandringen en dit resulteerde na een mooie combinatie in de 1-0 door Joey de Groot. Hij schoot raak via de binnenkant van de paal.

Het zware veld was voor beide ploegen niet gemakkelijk, maar Sc Angelslo ging beter met de omstandigheden om. De sterke defensie met Gezim Luli en Nino Pitta gaven geen kansen weg.

In de tweede helft bleef Sc Angelslo de bovenliggende partij en ging het door met de aanval zoeken. Dit resulteerde weer in een aantal kleine kansjes, maar SVBO bleef in de wedstrijd doordat niet goed werd afgerond. SVBO had een grote kans op de 1-1 via Vitor Soares, maar zijn inzet ging net naast het doel van Sc Angelslo-sluitpost Osman Kunt.

SVBO bleef zoeken naar de gelijkmaker, waardoor er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. Daar profiteerde Humpfrey Esotu van door het vrije veld over te steken en de bal panklaar te leggen voor Rick Zondag. Hij rondde beheerst af: 2-0.

De rest van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. De prima leidende scheidsrechter Mustafa floot na 93 minuten af. Door het resultaat stijgen de kansen voor Sc Angelslo om uit de onderste regionen weg te komen.