Voetbal
Voetbal

Zwartemeerse Boys de sterkste in Schoonoord

SCHOONOORD - In de zondag 4e klasse D heeft Zwartemeerse Boys na een 0-1 ruststand de uitwedstrijd tegen KSC met 2-0 weten te winnen.

De mannen van trainer Tjibbe Bruinsma begonnen overtuigend aan de wedstrijd en waren sterker. De groenhemden waren niet doeltreffend bij enkele goede mogelijkheden om al vroeg op voorsprong te komen. De Zwartemeerders kregen de wedstrijd in de 17e minuut pas echt onder controle nadat Hidde Walda zich keurig vrijspeelde ende 0-1 binnen tikte. De doelman van KSC was volgens Zwartemeerse Boys Tjibbe Bruinsma deze middag in zeer goede vorm en voorkwam daardoor dat KSC al bij rust op een grote achterstand werd gezet.

In de tweede helft wist de thuisclub, dat nu richting de kantine speelde wel meer druk te zetten, maar gaf daardoor achterin ongewild wel meer ruimte aan de boys uit Zwartemeer. Danny ten Velde maakte daar in de 70e minuut goed gebruik van door de 0-2 te scoren. Enkele minuten later had Ten Velde de wedstrijd vroegtijdig in het slot kunnen zetten, maar zag zijn inzet op de paal belanden.