voetbal
voetbal

Weerdinge op eigen veld onderuit tegen Twedo

WEERDINGE  - Twedo heeft zondag de uitwedstrijd tegen Weerdinge ruim weten te winnen. Het werd 0-5 voor de ploeg uit Nieuw-Amsterdam.

Vanaf het begin van de wedstrijd toonde Twedo zich heer en meester en kwam het in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Iwan Immink. Weerdinge probeerde het daarna wel, maar Twedo gaf weinig ruimte weg en kwam in de 37e minuut op 0-2. Na een mooie uitgespeelde aanval over rechts wist Bram Vuuregge de haarscherp voor te leggen en Sander Boer de bal simpel in het Weerdinge doel kon tikken.

Na de hervatting begon Twedo volgens trainer Jannes de Lange heel rommelig aan de wedstrijd en begon Weerdinge steeds meer druk uit te oefenen. ,,Ik ben toen wat gaan wisselen en juist toen ik alle wissels had opgebruikt, moest Daniel Mulder met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis worden vervoerd. Wij moesten daardoor met tien man verder, maar net in de laatste periode wisten wij het beste van het spel te tonen.”

Grote man in die fase werd Jurben Visser met drie haarscherpe voorzetten. Eerst was het Bram Vuuregge die twee keer deze voorzetten met een doelpunt wist af te ronden. En A-junior Stan Visser wist in de slotfase een voorzet van Visser te verzilveren. Jannes de Lange: ,,Met deze overwinning hebben wij een mooie herstart van de competitie gemaakt. De groep is gretig en gooide vanaf het begin het gas er op en dat vertaalde zich prima in de mooie overwinning. Met twee punten achterstand blijven wij mooi in het spoor van koploper Musselkanaal”.