Nadat Damacota op voorsprong was gekomen, kreeg Erica ’86 maar weinig ruimte meer om een goede aanval op te zetten. Foto: Bennie Wolbers.

Erica ‘86 gaat onderuit tegen Damacota

Sport

ERICA  - Erica ‘86 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Damacota met 2-4 verloren.

De Ericanen kwam in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong via Niek de Wolde, maar daarna waren het de bezoekers uit Nieuwe Pekela die de wedstrijd naar zich toe trokken en goede kansen wisten uit te spelen. Groot struikelblok in de eerste helft was echter Erica’ 86-doelman Sem Luitjes. De keeper van het tweede elftal stond zijn mannetje. Toen Niek de Wolde de tweede kans van Erica’86 na bijna een half uur ook met een doelpunt wist te bekronen, leek een overwinning binnen bereik: 2-0.

Op slag van rust wist het op de voorlaatste plaats staande Damacota echter vrij simpel de aansluiting te maken. Een goede voorzet werd door een geheel vrijgelaten speler vrij simpel langs een kansloze Sem Luitjes gewerkt. Damacota begreep dat er meer in zat en Erica’ 86 verzuimde vooral op het middenveld het heft in handen te nemen. Nog maar koud aan de tweede helft begonnen moest Erica ’86 opnieuw toezien hoe zwak verdedigen met een tegentreffer werd afgestraft: 2-2.

Vanaf dat moment probeerde Erica 86 wel de wedstrijd weer een andere wending te geven, maar via snelle counters wist Damacota met treffers in de 60e en 80e minuut de wedstrijd naar zich toe te trekkern en vrij simpel met 2-4 winnen.