Quintin Brands torent hoog boven de Gomos-verdedigers uit en kopt SVBO naar een 1-0 voorsprong. Foto: Bennie Wolbers.

SVBO voortvarend van start tegen Gomos

BARGER-OOSTERVELD -  SVBO heeft zondag op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen Gomos met 5-1 gewonnen.

De geelzwarten probeerden vanaf het begin de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar ook Gomos, de ploeg van trainer Martin Drent, liet zich aanvankelijk niet onbetuigd. De eerste kans kan kreeg Quintin Brands na ongeveer een half uur spelen, maar hij plaatste de bal van dichtbij hoog over. De Barger-Oostervelders sloegen daarna vlak voor de thee genadeloos toe. Na een goede aanval kreeg Jelmer Scholten op randje zestien een afvallende bal voor zijn voeten. Met gevoel draaide hij de bal voor het Gomos-doel, waar Quintin Brands met een puike kopbal de 1-0 wist te scoren. Even later stuurde scheidsrechter Van der Horn de spelers naar de thee.

De tweede helft begon voortvarend voor de mannen van trainer Marc Hegeman. Binnen vijf minuten stond het op een 2-0 voorsprong. Opnieuw was Jelmer Scholten de man van de assist en Dylan Wessels met een kopbal de afmaker. In de 57e minuut was Demy te Velde de aangever vanaf de zijkant en deze keer stond Davy Wessels op de goed plek om de bal met veel gevoel langs Gomos-doelman Oosterman te koppen: 3-0.

Daarna liet SVBO de teugels even vieren en daar maakte Gomos goed gebruik van om via Tom van Birgelen de eretreffer te scoren (3-1). In de laatste vijf minuten draaide SVBO nog even de gaskraan open. Goals van Stan Wolbers en Niels Wessel zorgden voor de 5-1 eindstand.