Jasin-Amin Assehnoun is hier op weg om de 0-1 te scoren waarmee hij uiteindelijk matchwinner werd. (foto Gerrit Rijkens)
Jasin-Amin Assehnoun is hier op weg om de 0-1 te scoren waarmee hij uiteindelijk matchwinner werd. (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen sluit jaar af met 0-1 winst op MVV

Sport

MAASTRICHT - FC Emmen heeft het jaar afgesloten met een 0-1 zege op MVV. In Maastricht was Jasin-Amin Assehnoun de matchwinner. De Finse aanvaller schoot na exact een uur fraai binnen.

De zege was verdiend, al had de score veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Met name in de eerste helft liet Emmen, met de teruggekeerde Peter van Ooijen in de basis, veel kansen liggen. Vooral Jeredy Hilterman kon de goede richting niet vinden. Zijn vierde kans, vlak voor rust, wist hij wel te verzilveren, maar deze treffer werd afgekeurd omdat Rui Mendes de doelman hinderlijk blokkeerde. Ook Lorenzo Burnet en Rui Mendes hadden de trekker al eerder moeten overhalen. Vlak na de thee scoorde Hilterman weer, maar ook nu werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel van Jeroen Veldmate.

Na een uur spelen kwam eindelijk hét moment van Assehnoun. Na een goede actie van Jari Vlak kon Assehnoun met zijn vijfde treffer van het seizoen de 0-1 scoren. Daarna voerde Dick Lukkien enkele wissels toe maar de bevrijdende 0-2 viel niet meer. Het werd nog bijna gelijk, maar doelman Michael Brouwer wist op de inzet van invaller Mitchy Ntelo nog een heldendaad te verrichten.

Door de zege blijft FC Emmen derde op de ranglijst met 39 punten uit 20 wedstrijden. Met zes punten meer dan FC Emmen blijft FC Volendam koploper. Op de tweede plek staat Excelsior met 41 punten, maar de Rotterdammers moeten nog de uitwedstrijd tegen FC Dordecht spelen.

Jari Vlak gaf de beslissende assist waarna Assehnoun de 0-1 kon scoren. (foto Gerrit Rijkens)
Jeredy Hilterman scoorde twee keer, maar zag beide treffers afgekeurd worden. (foto Gerrit Rijkens)