Jasin Assehnoun probeert hier langs een Ajacied te komen. Foto: Gerrit Rijkens.
Jasin Assehnoun probeert hier langs een Ajacied te komen. Foto: Gerrit Rijkens.

FC Emmen stelt teleur tegen Jong Ajax

Sport

EMMEN - FC Emmen is maandagavond in de achttiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie tegen een teleurstellende 1-0 nederlaag op gelopen tegen Jong Ajax. 

FC Emmen staat nu vierde met 33 punten uit 18 wedstrijden. Een inschattingsfoutje van invaller Mitch Apau werd FC Emmen fataal op het kletsnatte veld in Amsterdam. De verdediger was, na een uur spelen, Jong Ajax- aanvoerder Youri Regeer even kwijt bij een voorzet van de rechterkant. De middenvelder schoot de bal beheerst achter Michael Brouwer: 1-0.

Invaller Reda Kharchouch, Jasin-Amin Assehnoun en Rui Mendes waren daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ajax-doelman Jay Gorter stak in een prima vorm. Jong Ajax voetbalde gemakkelijker en had in linkerspits Mohamed Daramy een sterk wapen, terwijl aan de andere kant FC Emmen eigenlijk geen moment echt in de problemen kwam. FC Emmen kreeg over negentig minuten ook de meeste kansen, maar hadden te weinig spelers die in grootse vorm verkeerden.

Jeredy Hilterman werkte hard maar werd nauwelijks gevaarlijk en Jari Vlak wist wederom niet te overtuigen, Arnaud Luzayadio had het zwaar en eigenlijk was Miquel Araujo, samen met captain Jeroen Veldmate, de enige die met gemak overeind bleef. Jammer was het dat de sterk spelende Oussama El Azzouzi kort voor de pauze geblesseerd naar de kant moest na een pittige overtreding van matchwinner Regeer, die er met een gele kaart van af kwam. FC Emmen probeerde in de laatste fase nog wel veel druk te zetten, maar het beslissende eindschot ontbrak.