Jason-Amin Assehnoun stuurt de bal langs de mis graaiende Almere City FC-doelman Agil Etamadi en scoort de 2-0. (foto Bennie Wolbers)

Hattrick Jason-Amin Assehnoun brengt FC Emmen drie punten

Sport

EMMEN - Om de aansluiting met de nummer 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie, FC Volendam en Excelsior, te houden, moest FC Emmen de thuiswedstrijd tegen Almere City FC maandagavond winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook, want Assehnoun zorgde met drie goals voor een ruime en verdiende 3-0 overwinning.

Het eerste gevaar in deze wedstrijd tussen de nummers 4 en 14 van de Keuken Kampioen Divisie was voor de bezoekers, maar Jonas Arweiler kreeg de bal aangespeeld in buitenspelpositie. De goal die hij vervolgens maakte werd daardoor afgekeurd.

Daarna was Jasin-Amin Assehnoun in de 7e minuut wel trefzeker dankzij een verdedigingsfout van Frederik Jensen Helstrup: 1-0. FC Emmen was de beter voetballende ploeg en wist dat in de 20e minuut uit te drukken in een tweede doelpunt van Jasin-Amin Assehnoun. Ook nu ging Helstrup niet helemaal vrij uit na miscommunicatie met centrumverdediger Ramon Leeuwin. Almere City FC kon het de Meerdijk-bewoners niet echt moeilijk maken. Zonder tot echt groots voetbal te komen, wist FC Emmen wel de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Het werd nog wel 3-0 met de derde treffer van Jason-Amin Assehnoun in de 52e minuut. Nadat hij de bal kreeg van Jeredy Hilterman draaide hij van buiten naar binnen en legde de bal met veel gevoel vanaf een meter of achttien buiten bereik van doelman Agil Etimadi in de rechter bovenhoek. Etamadi stond overigens in het seizoen 2009-2010 nog bij FC Emmen onder contract.

Miguel Araujo (5) toornt in de slotfase boven alles en iedereen uit om Almere City FC van scoren af te houden. (foto Bennie Wolbers)