Afbeelding

FC Klazienaveen pakt drie punten in Nijeveen

NIJEVEEN - Om in de zaterdag 3e klasse D enigszins aansluiting te houden bij de kopgroep moest FC Klazienveen in Nijeveen winnen bij SVN. En dat lukte.

SVN beschikt over een zeer klein veld en ging massaal in de verdediging. Voor elke tegenstander is het dan lastig om daar doorheen te voetballen, zo ook voor FC Klazienaveen. Toch kregen de gasten kansen. Een bijna zeker lijkend doelpunt kwam uiteindelijk tegen de paal en de keeper van SVN speelde een goede wedstrijd. Vlak voor rust maakte Jesse Habing de bevrijdende eerste goal door raak te koppen. Na rust was het weer eenrichtingverkeer richting het doel van SVN. Toen in de 55e minuut Stefan Bernsen de 0-2 maakte en 5 minuten later Aaron Brinks de 0-3 kon laten noteren, was de wedstrijd gespeeld. FC Klazienaveen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden de score op te voeren, maar dat lukte niet meer.