Roan Bruinsma (6), de maker van het enige FC Klazienaveen-doelpunt, wordt hier onder druk gezet door een ZZV- speler. (foto Bennie Wolbers)

FC Klazienaveen incasseert gelijkmaker in extra tijd

KLAZIENAVEEN  - In de zaterdag 3e klasse D leek FC Klazienaveen zaterdagmiddag koploper ZZVV een pootje te gaan lichten. Het liep echter anders.

De Klazienaveners kwamen in de 46e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roan Bruinsma, maar in de 93e minuut wist ZZVV toch de 1-1 te maken. De koploper uit Zuidwolde kwam naar sportpark De Planeet om koploper te blijven en de eerste periode te winnen.

In de eerste helft hanteerde ZZVV veelvuldig de lange bal. FC Klazienavee0- trainer Patrick Beek: ,,Zij hadden ook een mannetje bij Stan Kroeze neergezet en daar hadden wij toch wel moeite mee. Als wij in balbezit waren, deed ZZVV het goed door ons weinig tijd te geven om op te bouwen. De beste kans in de eerste helft was het moment dat de doelman van ZZVV een inzet door zijn benen liet glippen. Net voor dat Jesse Habing de bal over de lijn kon drukken, zat er een voetje van verdediger Lex Harders tussen”.

Na de thee komt de thuisclub binnen een minuut op 1-0 door Roan Bruinsma, die een afvallende bal oppikte en de bal met buitenkant voet over de ZZVV-doelman lobte.  Nadat  ZZVV in de 85e minuut in ondertal kwam door een tweede gele kaart voor Jovanni van Dijk leek het beslist, maar in de extra tijd werd het toch nog 1-1. En schot van Mathijs Capellen viel via het lichaam van Stefan Bernsen tegen de knie van Thomas Been en de van richting veranderde bal rolde langs doelman Lennon Ebeltjes.