Scheidrechter Richard Vos volgt het duel tussen Twan Horstman en Jamie Oost op de voet. (foto Bennie Wolbers)

Drenthina knikkert CEC met zevenklapper uit de beker

EMMEN - Zaterdag tweedeklasser Drenthina kende afgelopen zaterdag in de beker geen pardon met zondag derdeklasser CEC. Na een 4-0 ruststand gingen de mannen van trainer Henri Goeree met een 7-0 nederlaag van het veld op sportpark de Oude Ros in Emmen.

In de beginfase had CEC nog een beetje geluk dat Max Alders een strafschop onbenut liet. Het was uitstel van executie, want in de 11e minuut was het Roland Koops die een goede aanval met een doelpunt wist te bekronen: 1-0.

Hierna brak het tijdperk Niek Klasens aan. Het 18-jarige talent van Drenthina maakte goed gebruik van de geboden kansen en wist binnen elf minuten met een zuivere hattrick Drenthina op een 4-0 voorsprong te zetten. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Na de thee bleef Drenthina de bovenliggende partij terwijl CEC alleen maar kon verdedigen. Na bijna een uur spelen zag Koen Dekens een goede inzet op de lat belanden, maar hij mocht een minuut later wel een treffer op zijn conto bijschrijven. De bal werd uit een voorzet van Vince Jager prima binnen geschoten: 5-0.

Tien minuten later was het weer Roland Koops die op de goede plek stond bij een voorzet. Hij kon de 6-0 rustig binnen tikken.

Uiteindelijk raakten Twan van Manen en zijn broertje Lars van Manen samen voor 7-0. Ze raakten de bal net buiten de zestien tegelijk en dat resulteerde in een strak schot in de benedenhoek. Achteraf wilde geen van de twee aangeven wie nu echt de maker van de treffer was. Eindstand 7-0.

Drenthina bekert verder en CEC kan zich nu weer richten op de competitie die tot nu toe ook moeizaam verloopt. Drenthina hervat de competitie zaterdag met de Drentse derby tegen Meppel.