Afbeelding

Verdiende overwinning van Sc Angelslo op Nieuw Balinge

NIEUW BALINGE - In de zaterdag 4e klasse D heeft Sc Angelslo de uitwedstrijd tegen Nieuw Balinge in een 2-0 overwinning weten om te zetten.

Na een matige eerste helft waarin de thuisclub de grootste kans kreeg, paste Sc Angelslo-trainer Hans Kamphuis enkele omzettingen toe waardoor het iets anders ging spelen. Het duurde echter wel een half uur voor dat deze omzetting resultaat had. Nadat Erdinc Akis na een goede aanval de bal op de paal knalde, had Sc Angelslo ook een beetje geluk dat Nieuw Balinge vanuit een hoekschop rakelings over kopte. In de 78e minuut was het eindelijk wel raak. Abe de Jong maakte goed gebruik van slecht uitverdedigen van de Nieuw Balinge-doelman en scoorde de 0-1.  FC Angelslo ging daarna door terwijl Nieuw Balinge vooral succes in de duels wilde halen. In de 77e minuut werd de wedstrijd al een beetje in het slot gezet door de tweede treffer van Abe de Jong. Een als voorzet bedoelde bal verdween pardoes achter de doelman tegen het net.

In de 83e minuut werd het nog even weer billenknijpen voor Sc Angelslo nadat Dino Gadazlic vrij voor de keeper verscheen, maar te kampen kreeg met een hamstring blessure. Sc Angelslo-trainer Hans Kamphuis: ,,Aangezien ik geen wisselmoment meer had, werd het in de laatste 7 minuten plus 10 minuten extra tijd wel even weer spannend. Gelukkig hebben wij dat zonder kleerschuren overleeft en de drie punten binnen kunnen halen. Dinsdagavond moeten wij inhalen tegen SJS in Stadskanaal. Als wij de goede lijn kunnen doortrekken, hebben wij weer aansluiting met de middenmoot.’’