Hilco de Boer.
Hilco de Boer.

Trainer van toparbiters geeft clinic in Emmen

Sport

EMMEN - Hilco de Boer, trainer van de Nederlandse toparbiters, geeft op dinsdagavond een clinic bij scheidsrechtersvereniging HZOD. Deze trainingssessie zal worden afgewerkt op de velden van hockeyvereniging Emmen.

De 37-jarige De Boer zal zowel het fysieke als het mentale aspect aan de orde stellen. De leden van de HZOD, maar ook van donateursverenigingen, worden flink onder handen genomen en werken zich anderhalf uur in het zweet. Tussen de oefeningen door zal de trainer ook vragen beantwoorden over de opbouw van een trainingsschema naar een wedstrijd toe, voeding en trainen op verschillende ondergronden.

Hilco de Boer, die met TopFitTest een eigen sportadviesbureau runt, is als trainingscoördinator werkzaam voor de KNVB. Zijn werkzaamheden bestaan uit het monitoren van de fitheid van de (assistent-)scheidsrechters die actief zijn in het betaalde voetbal, het schrijven van trainingsschema’s en nieuwsbrieven, afnemen van conditietesten en het verzorgen van fysieke trainingen.

De training start om 19.15 uur. De belangstellenden verzamelen zich tussen 18.30 en 19.00 uur bij clubhuis De Meerfluit van HZOD, pal achter de Oosttribune van FC Emmen. Deelname is gratis. Belangstellenden die aan de clinic willen deelnemen, dienen zich aan te melden. Dat kan via een email naar secretarishzodrenthe@outlook.com.