voetbal
voetbal

NWVV slaat pas in tweede helft toe tegen Westerlee

WESTERLEE – NWVV heeft zaterdagmiddag met 0-5 gewonnen van Westerlee. De bezoekers sloegen pas na rust toe.

Het was voor NWVV de vierde competitiezege op rij. Toch was het begin stroef. De eerste helft was volgens Johan Hollen, de trainer van NWVV, zelfs niet best: ,,Wij voetbalden niet goed. Westerlee kreeg de betere kansen, maar verzuimde deze op te pakken’’, aldus zijn analyse.

In de rust riep Hollen iedereen bij de les en benadrukte hij dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. Dat advies pakte de groep goed op. Het duurde overigens nog wel een kwartier voordat de Nieuw Weerdingers eindelijk tot scoren kwamen. Milan Duursma zorgde voor de 0-1.

Hierna ging het snel, want via Orlando Uitenwerf werd het 0-2 en Roy Super stond het enkele minuten later op de goede plek om de 0-3 te scoren. In de slotfase zorgde Peter van Elten voor de 0-4 en bepaalde Roy Super met zijn tweede treffer van de middag voor de 0-5 eindstand.

Johan Hollen: ,,Na de thee heeft de groep het toch goed opgepakt en wonnen wij uiteindelijk vrij simpel en verdiend met 5-0.” Komende zaterdag speelt NWVV het op Sportpark Nieuw-Weerdinge tegen VVS Oostwold.