Ook DVC ’59-aanvoerder Nick Mink wist niet door de stevige verdediging van Gasselternijveen te komen. (foto Bennie Wolbers)

Derde nederlaag op rij voor DVC ‘59

Sport

NIEUW-DORDRECHT- In de zondag 4e klasse D heeft DVC ’59 opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Op het eigen sportpark Bloemendaal gingen de withemden na een 1-2 ruststand met 1-3 onderuit tegen Gasselternijveen.

De thuisclub had waarschijnlijk nog niet door dat de wedstrijd al was begonnen, want binnen een minuut stonden de gasten uit Gasselternijveen al op een 1-0 voorsprong via Wessel Koopmans. De wedstrijd golfde daarna op en neer met Gasselternijveen als de ploeg die het meeste balbezit had. Na een half uurtje spelen kwam DVC ’59 op gelijke hoogte door wie anders dan Roy Sibon: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft wist Gasselternijveen onverwachts opnieuw op voorsprong te komen via een tweede treffer van Wessel Koopmans. Hij wist de afvallende bal na een redding van doelman Rob Jeuring, alsnog in het doel te tikken. Met deze 1-2 stand werd ook de rust bereikt.

Na de hervatting probeerde DVC ’59 iets aan die achterstand te doen maar moest men attent zijn op de snelle omschakeling van de gasten. Dat ging in de 55e minuut mis. Menas Sihasale bracht de stand op 3-1. Dat werd ook de eindstand.