Afbeelding

DZOH ook na drie duels nog zonder puntverlies

ZWARTSLUIS - In de zaterdag 2e klasse J heeft DZOH ook zijn derde competitiewedstrijd in winst om te zetten. In Zwartsluis werd DESZ na een 1-0 ruststand met 1-3 aan de kant gezet.

De ploeg van trainer Bert Doldersum had het in de eerste helft even moeilijk. De Emmenaren moesten als voetballende ploeg opboksen tegen een stug verdedigend en op de counter spelend DESZ. De thuisclub kreeg uit een van die counters een echte kans en dat werd in de 33e minuut ook direct goed verzilverd door Thomas Witte. Na de thee kwam DZOH volgens trainer Bert Doldersum nog sterker uit de kleedkamer. ,,Dat resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker via Tim Aasman. Daarna konden wij eindelijk het verschil maken, ook al kregen wij de hulp van de tegenstander. Een voorzet van Youri Keen werd door een verdediger in eigen doel gekopt.”

In de slotfase werd het ook nog 1-3 na een mooie voetballende actie tussen Tim Aasman en David Westera die door de laatste prima met een doelpunt werd bekroond. Bert Doldersum: ,,Ik denk dat het een verdiende overwinning voor ons is, ook al hadden wij er in de eerste helft meer uit moeten halen.’’