Afbeelding

SVBO gaat voortvarend van start

NIEUWLANDE - De voetballers van SVBO zijn zaterdag de nieuwe competitie goed begonnen. In Nieuwlande werd SCN met 2-3 verslagen.

De mannen van trainer Jan Moes, die aan zijn vierde seizoen bij de zaterdagvoetballers van SVBO aan het werk is, kunnen zich geen betere start wensen. Na een klein kwartiertje in de wedstrijd was het Stefan Bruinsma die SCN op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Deze stand stond ook na 45 minuten op het scorebord. Nog niets aan de hand voor de Barger-Oostervelders zou je zeggen, maar de tweede helft was nog maar net 10 minuten onderweg toen Bruinsma opnieuw het net wist te vinden en zijn ploeg op een ogenschijnlijk comfortabele 2-0 voorsprong leek te zetten. SVBO kromde daarna de ruggen en de mouwen werden opgestroopt. Jan Moes gaf de opdracht de knuppel in het hoenderhok te gooien en ondanks de achterstand voor de volle winst te gaan. In de 72e minuut viel de aansluitingstreffer via Danny Oosterdijk en vijf minuten later stond het gelijk door een doelpunt van Twan Waidijk. SCN was daardoor even de kluts kwijt en voelde het onheil aankomen. Het was uiteindelijk Maarten Wielens, die vijf minuten voor tijd vanuit een hoekschop de trekken overhaalde en er voor zorgde dat SVBO mede door een vooral goede tweede helft, met de volle winst uit Nieuwlande kon vertrekken.