FC Emmen-doelman Michael Brouwers staat weer op de goede plaats (foto Bennie Wolbers).

Opnieuw drie punten voor FC Emmen

EMMEN - FC Emmen heeft vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch de derde zege op rij geboekt. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 voor de Emmenaren.

Excelsior en ADO Den Haag wonnen ook en staan nu één en twee met 16 punten, terwijl FC Emmen is opgeklommen naar een zesde plaats met 13 punten.

De ploeg van Dick Lukkien was vanaf het begin de betere ploeg, maar wist pas halverwege de eerste helft het overwicht uit te drukken in een treffer. Peter van Ooijen stond op de goede plek om de afvallende bal na een inzet van Rui Mendes langs Den Bosch-doelman Wouter van der Steen te tikken. Kort daarna zag Soufyan Ahannach een schot van afstand via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren. Achtereenvolgens hadden Azzedine Toufiqui, Jeredy Hilterman en Rui Mendes daarna nog voor een ruimere voorsprong kunnen zorgen, maar ze verzuimden de uitgespeelde kansen te benutten.

Ook in de tweede helft bleef een bij vlagen slordig spelend FC Emmen de bovenliggende partij. Jeredy Hilterman kwam binnen enkele minuten één op één met Van der Steen, maar wist de bal niet tegen het net te plaatsen. Lorenzo Burnet en Rui Mendes kregen daarna ook mogelijkheden, maar een treffer bleef uit.

Na een uur spelen was het de Fransman Azzeddine Toufiqui die na een assist van Lucas Bernadou vanuit de draai wel raak schoot: 2-0. Daarna was het tot het laatste fluitsignaal toch nog billenknijpen door de mogelijkheden die Den Bosch zich ineens wel wist uit te spelen. Na een dieptepass scoorde Preben Stiers wel, maar hij stond buitenspel. Emmen-trainer Dick Lukkien bracht daarna vijf verse krachten in het veld. In de slotfase leek de 3-0 te vallen, maar een schot van Jasin-Amin Assehnoun werd fraai gekeerd door de Den Bosch-doelman.

Azzeddine Toufiqui viert zijn feestje nadat hij de 2-0 heeft gescoord (foto Bennie Wolbers).